Dirijare si sistematizare rutiera

Dispozitive de limitare a vitezei

dispozitive de limitare a viteze

Dispozitive de limitare a vitezei sunt eficiente pentru reducerea vitezei de deplasare a autovehiculelor in apropierea scolilor, trecerilor de pietoni, pe sectoarele de drum ingust, in zonele rezidentiale etc. fara a afecta semnificativ suspensia autovehiculelor. Aceste dispozitive sunt confectionate din cauciuc termoplast. In functie de dimensiunea modulului dispozitivele impun reducerea vitezei intre 15 si 35km/h.Dispozitivele centrale (modulu central si modulul de capat) sunt confectionate din cauciuc de culoare neagra si galbena, colorate in masa pentru a asigura durabilitatea culorii. Pentru sporirea vizibilitatii, modulele centrale se pot monta alternativ negru si galben. Pe suprafta modulelor centrale se aplica folie reflectorizanta de culoare galbena cu structura antiderapanta, special conceputa sa reziste la trecerile repetate ale rotilor vehiculelor. Limitatoarele sunt prevazute cu rizuri antialunecare pentru a impiedica deraparea autovehiculelor, iar forma acestora permite scurgerea apei. Dispozitivele se livreaza cu sisteme de fixare aferente.

Butoni reflectorizanti pentru delimitarea culoarelor din trafic

butoni reflactorizanti pentru delimatarea culoarelor de trafic

Butoni reflactorizanti pentru delimatarea culoarelor de trafic se utilizeaza pentru marcarea liniilor de separare a culoarelor de circulatie in traficul rutier. Acestea se imbunatatesc vizibilitatea liniilor de demarcatie intre culoarele de circulatie, atat pe timp de zi cat si pe timp de noapte si atentioneaza participantii la trafic, in cazul depasirii accidentale a liniilor de demarcatie. Sunt disponibile in doua variante: calote sferice prevazute pe partile laterale cu elemente reflectorizante din bile de sticla; butoni reflactorizanti special conceputi pentru a nu fi deteriorati de lamele plugurilor de zapada, care se inglobeaza in asfalt sau beton. Pot fi din fonta sau dintr-un material plastic special.

Parapeti lestabili din material plastic

parapeti lestabili din material plastic

Parapeti lestabili din material plastic se utilizeaza pentru delimitarea zonelor restrictionate. Acestia sunt confectionati din material plastic de culoare alba si/sau rosie. Pot fi umpluti cu apa sau nisip pentru a le asigura stabilitatea pe sol. In partea superioara sunt prevazuti cu un dop de plastic pentru a permite umplerea. Parapetii se fixeaza unul de altul prin intermediul unor elemente din acelasi material, prevazute cu elemente reflectorizante.

Panouri de limitare acces

panourile de limitare acces

Panourile de limitare acces au o lungime de 2 metri si sunt confectionate din teava de otel cu diametrul de 20 mm. La baza sunt prevazute cu doua talpi de otel si au colturile rotunjite pentru a evita posibilele accidente.

Separatoare de sensuri

separatoarele de sensuri

Separatoarele de sensuri sunt utilizate pentru separarea sensurilor de mers pe drumurile publice, pentru delimitarea spatiilor in parcari si pentru devierea circulatiei in cazul drumurilor aflate in reparatii. Sunt fabricate din cauciuc termoplast pentru a micsora socul la eventualul impact cu autovehiculele. Acestea sunt prevazute cu suruburi si dibluri speciale pentru fixarea definitiva in asfalt sau beton sau cu piese de legatura pentru instalarea temporara. Stalpul central are rolul de a face vizibila limita sensului de mers, atat in timpul zilei cat si noaptea, prin intermediul foliilor reflectorizante cu cae este prevazut.

Oglinzi rutiere

oglinzile rutiere

Oglinzile rutiere sunt necesare in zonele fara vizibilitate, marind campul vizual al conducatorilor auto sau al pietonilor. Acestea sunt confectionate din material plastic, dintr-o carcasa din polipropilena rezistenta la razele UV, cu partea frontala reflectiva dintr-un material acrilic. Pe partea din spate oglinda este echipata cu un sistem de prindere care permite reglarea pozitiei acesteia atat pe plan vertical cat si pe plan orizontal.

Stalpi ornamentali

stalpii ornamentali

Stalpii ornamentali sunt utilizati pentru delimitarea unor zone cu destinatie specifica ( parcari, zone pietonale etc.). Acestia sunt fabricati din material plastic cu protectie UV, iar pentru a evita distrugerea lor prin lovire pot fi ranforsati in interior, pe toata lungimea, cu teava metalica. Pot fi produsi in orice culoare, avand aplicate trei benzi de folie reflectorizanta. De asemenea, stalpi pot fi echipati cu sisteme de iluminae interioara. Se pot livra si stalpi detasabili prevazuti cu dispozitiv cu cheie de fixare.

Borne kilometrice si hectometrice

Bornele kilometrice si hectometrice

Bornele kilometrice si hectometrice sunt destinate informarii participantilor la trafic asupra distantelor intre localitati. Acestea se monteaza pe marginea tuturor categoriilor de drumuri si sunt confectionate din fibra de sticla si sunt inscriptionate cu folie reflectorizanta.Indicatoarele kilometrice sunt executate din material plastic colorat in masa materialului in rosu, albastru, galben sau maro, iar cele hectometrice din material plastic alb. Culoarea indicatoruli kilometric si clasa de folie reflectorizanta utilizata difera in functie de categoria drumului. Pentru drumurile nationale se utilizeaza folie reflectorizanta clasa 2 (High Intensity), iar pentru celelalte categorii de drumuri se utilizeaza folie reflectorizanta clasa 1 (Engineering Grade). Folia reflectorizanta este aplicata pe trei fete ale indicatorului kilometric, iar in cazul indicatorului hectometric este aplicata pe cele doua fete vizibile din ambele sensuri de mers.

Sistemul de prindere al indicatoarelor permite fixarea acestora in beton. Acesta este executat din teava de otel , iar pentru a evita rotirea indicatoarelor , la partea inferioara a tevii sunt sudate in X doua platbande.

Balize antiorbire

balize antiorbire

Balize antiorbire sunt destinate prevenirii fenomenului de orbire datorat autovehiculelor care ruleaza din sens opus. Acestea sunt confectionate din material plastic tratat anti UV si pot avea montate materiale reflectorizante. Balizele antiorbire sunt livrate cu sisteme de prindere corespunzatoare.

Placute reflectorizante pentru parapeti

placutele reflectorizante pentru parapeti

Placutele reflectorizante pentru parapeti se utilizeaza in scopul sporirii vizibilitatii parapetilor pe timp de noapte sau in conditii meteorologice nefavorabile. Acestea se fixeaza pe partea laterala a parapetilor si asigura retroreflexie in ambele sensuri de circulatie.Placuta este formata din:

– suport realizat din tabla de otel zincata
– suprafetele active sunt acoperite de folie autocolanta reflectorizanta clasa 2, pe o parte culoarea rosie, pe cealalta parte culoare alba.

Placutele se monteaza la o distanta de 3 metri intre ele, iar montarea lor se face prin prindere mecanica cu sisteme de prindere zincate.

Stalpi de ghidare lamelari

stalpii de ghidare lamelari

Stalpii de ghidare lamelari se monteaza pe marginea drumurilor. Acestia marcheaza marginea partilor carosabile a soselei si au rolul de ghidare a autovehiculelor, in special in timpul noptii.Stalpii sunt fabricatii din material plastic, cu o sectiune transversala in forma de arc de cerc si o nervura perimetrala, care le confera o elasticitate perfecta, fiind rezistenti la coliziuni repetate ale vehiculelor, cu deformari minime si fara repercusiuni asupra vehiculelor. Pe partea superioara a stalpului, pe ambele fete, sunt practicate amprente in care se aplica folie reflectorizanta de culoare alba, respectiv rosie.

Adancimea la care stalpii sunt introdusi in sol este marcata printr-o nervura transversala. La partea inferioara, stalpii sunt prevazuti cu cate un prag pe fiecare fata, pentru a impiedica smulgerea dupa montarea acestora. Pentru o vizibilitate optima de la distante mari, amprenta pe care se aplica folia reflectorizanta sunt inclinate fata de axa drumului cu grade diferite pentru fiecare sens de mers. Stalpii de ghidare sunt de culoare alba, au un spect neted si prezinta o buna rezistenta la actiunea razelor solare.

 Pentru a vizualiza ofertele noastre, da-ti click AICI!